fbpx

Cakeandpancake

by Elitsa Sarbeva

БЕЗГЛУТЕНОВИ ПАЛАЧИНКИ

Събота сутрин, слънце изгрее, а ние, ние трябва да си стоим по къщите… Сещам се за една притча, която бях публикувала преди много години в CakeAndPancake Vol.1 . Ако не сте попадали на нея, четете по-долу, след което ви сервирам тези супер мега гига лесни и адски вкусни безглутенови палачинки:


Един човек бил много богат, имал много приятели, много познати към които бил много щедър.
Случило се обаче така, че загубил парите си, фирмите му фалирали, приятелите и познатите изчезнали, жена му го напуснала, децата спрели да му говорят. Целият му живот се сринал. Опитал да намери работа тук и там, но без успех. Накрая, стигнал до дъното на отчаянието, решил да се обеси. С последните си пари влязъл в един магазина да купи въже. В магазина продавачът го попитал:За какво ти е това въже?
– Животът ми се преобърна, загубих всичко!
– Няма вече за какво да живея! Ще се обеся.
Продавачът му дал му въжето, а с него и една бележка и му поръчал:
– Щом се прибереш у вас, прочети бележката преди да се обесиш.

Тръгнал си човекът, прибрал се, приготвил примката и се сетил за бележката. Извадил я от джоба си и прочел „Няма да е все така“…
Помислил малко човекът и някаква надежда се зародила у него. Махнал въжето от врата си.
Минало време, малко по малко човекът започнал пак да се замогва, възстановил бизнеса си и парите си. Решил да даде угощение в чест на това че отново живее добре. Поканил целия град, дошъл и магазинерът. Стоял кротко на една маса и само наблюдавал.

Отишъл при него домакинът и му казал:
– Благодаря ти, добри човече! Ти ми спаси живота с онази бележка. Сега отново съм богат, имам приятели и животът ми има смисъл. Кажи какво да направя за да ти се отблагодаря?

Магазинерът го погледнал, поклатил глава и казал:
– Нищо не искам, освен едно – запомни добре, няма да е все така!


И при нас няма да е все така, но докато сме принудени да спазваме определен режим, трябва да опитаме да извлечем нещо полезно. ✌️Черногледството не е помогнало никому. Помните ли, че ви казах за играта на PuraVida, които искат да зарадват един от нас, които си стоим вкъщи и изпълняваме стоически нарежданията? Ако сте забравили, надникнете в тук.

*Това НЕ Е платена реклама! От PuraVida се свързаха с мен с молба да им помогна инициативата им да стигне до повече хора и аз приех с удоволствие. Ще се радвам да успея да направя това, за което ме потърсиха и съм щастлива, ако някой от вас успее да грабне хубавата награда 😊

Необходими продукти:

 • 1 1/2 ч.ч. брашно от киноа PuraVida (досега не бях готвила с такова брашно и не осъзнавах какъв наситен аромат на орехи има! Не знам за вас, но на мен киноата ми мирише точно на орехи. Божествено!!)
 • Щипка сол;
 • 2 ч.л. бакпулвер;
 • 140 гр. кисело мляко;
 • 1 ч.ч. мляко (може да бъде заменено с ядково/ соево/ кокосово);
 • 2 малки яйца;
 • 2 с.л. захар;
 • Кокосово масло за тигана;

Начин на приготвяне:

 1. Смесваме всички сухи продукти в купа.
 2. В друга купа разбъркваме яйцата, киселото мляко и млякото.
  Добавяме ги към сухите и разбиваме с миксер за 4-5 минути.
 3. Нагорещявате тиган на среден огън и слагате 1/3 ч.л. кокосово масло. Изсипвате 1 черпак от сместа и готвите по около 1 минута от всяка страна.
  Повтаряте, докато сместа свърши.

Сервирах с маскарпоне, разбито с мед и плодове.

Да ви е сладко!

Последвайте ме за повече кулинарно вдъхновение в ➡️ Instagram и ➡️ Facebook
Aко тази публикация ви е харесала, ще се радвам да я споделите с приятелите си 🙂


https://www.instagram.com/p/B-ZYNOrjNVv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *